DELA

Filmer för färdighetsträning och omvänt ”klassrum”

Publicerad: 8 februari, 2023

Nu finns ännu fler filmer till filmer som demonstrerar bland annat undersökningsteknik. Dessa kan studenter/läkare under utbildning använda för att förbereda sig  innan ett patientmöte eller för en situation. Som handledare kan detta vara en del av metoden omvänt klassrum eller snarare  omvänd (”flipped”) handledning där förberedelser genom att se film och träna på en kollega/medstudent kan innebära att man som handledd kan vara mer aktiv i situationen då man är bättre förberedd.

Läkarprogrammet i Lund är i färd med att spela in filmer om undersökningsteknik, anpassade till svenska förhållanden, som förberedelsematerial för studenter (kommer HT 2023).  Innan dessa är klara behöver du inte uppfinna hjulet. Nedan hittar du några tips på filmer som finns.

Sara Regnér, nuvarande programdirektör samt Peter Svensson tidigare programdirektör för läkarprogrammet Lunds universitet, har inlett arbetet med att fler filmer av statusundersökningar samt olika praktiska moment anpassade till svenska förhållanden. Filmerna  beräknas vara klara att delas på en särskild sida på webbplatsen under VT och HT 2023.

Har du förslag på fler filmer? Kontakta oss!

Fler inlägg

Till toppen